Джесика Фокс брои дните до ... момента, в който ще се завърне към тренировките в гребния канал на Сидни.

За момента той е заменен от двора на къщата на австралийската звезда, където има и малък басейн. Е, не е като в буйните води, в които най-титулуваната кануистка на нашето време печели състезания от години, но пак е нещо.

Джес, наричана "златното момиче" на Австралия в спорта, има 30 първи титли от Световни купи и Световни първенства в дисциплината кану-каяк слалом - C1 и K1 (и в кануто, и в каяка е била №1 по няколко пъти).

Печелила е бронз и сребро от Олимпиади - по един медал в Лондон и Рио на коронния едноместен каяк.  В Токио щеше да е твърд фаворит тази година за злато, но 12 месеца разлика няма да я откажат.

ВИЖТЕ КАК СЕ ГОТВИ ЗЛАТНОТО МОМИЧЕ У ДОМА>>>

Джеси Фокс

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Знам кой цвят на медала ми липсва", казва Златното момиче, докато вдига тежести, виси от халки, балансира върху специална топка или минава за пореден път през малкото басейнче в двора.

Всичко това прави с оръдието на труда си - каяка.

Когато си рекордьор по златни медали в своя спорт от Световни първенства (10 първи места и общо 15 отличия), а витрината с титлите, грамотите и медалите ти у дома е по-голяма от тази за видовете бири в супермаркет, нямаш право да си лишен от амбиции.

Джес започна да се състезава с жените на 14, днес е на 25 години и се цели в Токио 2021 като последна голяма амбиция на кариерата си.

В реално състезание, а не в двора на дома в Сидни

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Треньор в тази кариера е имало само един - найната майка Мириам.

Но сега тя не е наблизо, родителите на Джес останаха в Пенрит, което е на около 50-ина километра от Сидни. Постоянно са във връзка по скайп, за да може да се уточняват упражненията и диетата на кануистката.

"Мечтая за двоен подиум на Олимпиада - казва Фокс. - Да взема медал и в C1, и в K1. Но искам поне единият да е златен."

След това може да се отдаде на други неща.

Ще завърши вероятно още преди игрите образованието си в икономическия университет в Сидни.

Планира да се занимава със спорт само като хоби, след като добави във витрината единствения липсващ медал.

ВИЖТЕ КАК СЕ ГОТВИ ЗЛАТНОТО МОМИЧЕ У ДОМА>>>

Джеси Фокс

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Джеси Фокс

Снимка: Getty Images/Guliver Photos