Спортният министър Радостин Василев обяви, че ще сезира прокуратурата за ремонта на Зимния дворец в София, направен от предишното правителство, както и че ще разговаря с премиера Кирил Петков и правителството за реновация на центъра за зимни спортове.

Във видео в социалните мрежи Василев направи оглед на Зимния дворец, както миналата седмица стори с комплекс "Червено знаме".

В клипа се вижда занемареното състояние на съоръжението, въпреки че преди няколко години там бе направен ремонт за 6,5 милиона лева

"Зимният дворец е престъпно занемарен. Тук само е крадено. Иде ми да хвана една пушка, заявява Василев. - Ще говоря с правителството, специално с премиера, ние не можем да допуснем в това състояние да се намира този обект.

Дотук с инфраструктурата на предишните. Нашата голяма амбиция е да поправим този огромен обект или паралелно да търсим вариант за нов център за зимни спортове на друго място, за който съвсем скоро ще изградим стратегия как да бъде изграден", допълва той.

Василев обяви, че скоро такъв оглед с видеоматериал ще бъде направен и на все още недовършената Арена Бургас.

Преди седмица спортният министър разкри, че правителството ще отпусне средства, за да бъде възстановен комплекс "Червено знаме" в автентичния му вид.