Мъжката ни щафета в биатлона направи едно от най-слабите си състезания в историята, като завърши на 22-о място в Руполдинг (Германия) от Световната купа.

Антон Синапов, Благой Тодев, Владимир Илиев и Константин Василев останаха предпоследни, като зад тях е само квартетът на Южна Корея.

Нашите не направиха нито една наказателна обиколка и използваха 14 допълнителни патрона, но ски бягането ги остави на 5:15.2 минути зад победителите от Норвегия.

В почти цялото състезание нашите бяха на последните места, като това е най-слабото им представяне през сезона. В предишните три щафети бяха на 17-о, 13-о и 18-о място.

Норвежците постигнаха 11-а поредна победа в Световната купа, като бяха без голямата си звезда Йоханес Тингес Бьо. В състав Лагрейд, Дале, Тарей Бьо и Кристиансен те използваха едва пет допълнителни патрона и спечелиха убедително.

Второто място е за домакините от Германия в състав Стрелов, Кюн, Дол и Наврат. Те въртяха две наказателни обиколки и използваха седем допълнителни патрона. Финишираха на 45 секунди зад победителите.

Третото място е за Италия със Дзени, Бионаз, Хофер и Джакомел. С десет допълнителни патрона те са на 58,7 секунди зад Норвегия.

В топ 6 попаднаха още квартетите на Франция, Австрия и Словения.