Големият Христо Стоичков вдъхна кураж на треньора в школата на габровския баскетболен клуб Чардафон - Галя Илиева, която се бори с много тежко заболяване. Тя страда от множествена склероза.

Илиева бе сред присъстващите на официалното представяне на книгата на Камата в Габрово, което се проведе в спортна зала "Орловец".

Стоичков раздаде автографи и говори пред пълните трибуни, представяйки за града биографичния бестселър "Историята", писан заедно със спортния журналист Владимир Памуков.

Носителят на "Златната топка" отдели време да поговори лично с Илиева, като й даде автограф на книгата си и остави послание "С много обич". Той окуражи треньорката в нейната тежка битка със заболяването.

Стоичков разписа също артикули на Чардафон и картички, направени от децата в клуба. Предметите вече са пуснати на търг, като средствата ще бъдат преведени в сметката на Галя Илиева.

Всеки желаещ може да се включи в търга като напише във Фейсбук коментар с предложение за сума под избрания артикул на долупосочения адрес.

https://www.facebook.com/groups/2375765062676513/?fref=nf

Междувременно, в Габрово бе организиран още един благотворителен базар за подпомагане на лечението на Илиева, като този път събраната сума е 1509 лева.