Само няколко часа след изявлението на Весела Лечева, че тази година вероятно няма да има церемония за "Спортист на годината" в България, последва светкавично развитие. Както е известно, наградата в последните години се организира от частната компания Нове АД Холдинг и оттам излязоха с официална информация, че гласуването сред журналистите официално е отворено и ще продължи до 26 декември.

Ето и позицията на организаторите:


"От днес, 16 декември (петък), е достъпна ежегодната онлайн анкета за избор на най-добрите спортисти на България за 2022 г., организирана от Нове АД Холдинг.


Всички действащите спортни журналисти имат възможността да класират по своя преценка топ 10 индивидуални атлети в категорията "Спортист на годината" и да изберат по един кандидат за "Отбор на годината" и "Спортист с увреждания на годината". Сборът от техния вот ще определи кои ще бъдат носители на най-престижните спортни награди в страната. Крайният срок за регистрация и гласуване за медии е 26 декември 2022 г. (включително)."

По традиция ще има избори за спортист, отбор и спортист с увреждания на годината. Наградата се дава в партньорство с Българската асоциация на спортните журналисти, а за поредна година ще има и категория "Вот на публиката".