Снукър звездата Нийл Робъртсън разказа за увлечението си по видео игрите, което според него е навредило сериозно на професионалната му кариера.

41-годишният австралиец е вторият най-голям фаворит за световната титла в Курисбъл, като първенството тече в момента. Единствено актуалният шампион Рони О'Съливан е с по-големи шансове според букмейкърите.

Робъртсън спечели титлата през 2010 година след финал срещу Греъм Дот, но смята, че е можел да спечели много повече.

"Това пристрастяване ми коства много в кариерата и личния живот. Може би щях да спечеля повече турнири. Станах световен шампион през 2010-а, но вероятно щях да добавя повече световни титли, ако бях изцяло отдаден на снукъра.

Прекарвах много време в играене на видео игри, когато трябваше да съм със семейството си или да тренирам.

Бях пристрастен към League of Legends, World of Warcraft и FIFA. Беше нелепо. Стоях по цели нощи, за да играя. Моята приятелка Мили мразеше това. League of Legends вече е забранена в нашата къща и с право. Беше ужасно.

Аз много лесно се пристрастявам и когато се зарибя на нещо, искам да дам всичко от себе си и да съм възможно най-добър. Видео игрите са много вредни, защото прекарваш много време пред екрана. Скапва ти се съня и настроението.

Случвало ми се е да играя до 6 сутринта, да чуя птичките и да си кажа: "Господи, трябва да ставам след два часа и да заведа сина си на училище. След това трябва и да тренирам".

Ако си сам мъж и работиш нормална работа, може и да живееш така. Но ако си професионален снукър играч, се уморяваш. В годината, в която направих 100 сенчъри брейка, може би щях да направя 120, но бях прекалено пристрастен към FIFA 14. Няма гаранция, че щях да спечеля повече турнири, но съас сигурност щях да си дам повече шанс", споделя австралиецът.

Робъртсън вече е във фаза на осминафиналите в Крусибъл, като там ще срещне уелсеца Джак Доунс.