Голф звездата Тайгър Уудс продължава трудното си възстановяване след катастрофата, която претърпя в края на февруари.

Тогава автомобилът на американеца излетя от пътя в Лос Анджелис, като Уудс претърпя изключително тежки травми на краката.

В първото интервю, което той даде след катастрофата, голфърът сподели, че към момента цел №1 пред него е отново да започне да ходи самостоятелно.

Той претърпя над десет операции, пет от тях в гърба, останалите по краката, но признава, че сегашният етап на рехабилитацията е най-трудното за него нещо.

"Самостоятелното ходене е цел №1 пред мен. Всеки ден правя упражненията си според указанията, стъпка по стъпка вървя към целта.

Това си е съвсем различно животно. Имах базови познания за рехабилитации покрай спортната ми кариера, но тук говорим за съвсем различно ниво. Нещата, които правя в момента са по-болезнени от всичко до този момент. Никога не съм преминавал през подобно нещо.

Освен това не трябва да пропускам тренировките за горната част на тялото си, защото и тази част трябва да остава ангажирана.

Мотивира ме огромната подкрепа, която получих след инцидента. Хора от голфа, популярни личности извън голфа, както и стотици обикновени хора, които дори не гледат толкова голф ми писаха и звъняха.

Всичко това означава много за мен".