Тайгър Уудс не помни нищо от катастрофата и моментите след нея, съобщи полицията в Лос Анджелис, която за първи път разпита голфъра. В понеделник той се заби в дърво край пътя след преобръщане на автомобила му, при това с голяма скорост. Инцидентът бе определен като "тежък", а ударът е бил толкова силен, че властите нарекоха измъкването на Уудс жив от колата "голям късмет".

Но Тайгър не помни какво точно се е случило във въпросната сутрин. Той е бил в състояние на шок след удара, когато живеещ близо до мястото мъж първи се е притекъл на помощ. След това са дошли и специалистите, които са разтворили смачкания автомобил, за да го извадят.

Според човека, който първи е бил на мястото на инцидента, голфърът изобщо не е осъзнавал колко тежки са травмите му. Краката на Тайгър са счупени на няколко места, но той е седял в автомобила напълно мълчалив и неразбиращ случващото се.

Вече бе съобщено, че не е бил под влияние на наркотици и алкохол, като най-сериозната теза на полицията е, че е заспал зад волана. Проблемите с безсъние на шампиона са от години, а вероятно това е било утро след поредната такава нощ. 

Същевременно една от най-големите спортни звезди на новото време бе преместен в друга клиника, където терапията да продължи след двете операции, през които мина тази седмица. Болницата "Cedars-Sinai Medical Center" има специализирано крило за работа с тежки ортопедични случаи, какъвто е този с Уудс.

Предполага се, че той трудно може да се върне в спорта предвид възрастта му - 45 години, както и няколкото фрактури по краката му.

Друга голяма звезда на голфа - Рори Макилрой, говори по темата пред британските медии. Ирландецът призна, че мисли повече за семейството и децата на Тайгър, както и за това дали той ще бъде напълно здрав и жизнен след тежкия инцидент.

"Той не е Супермен, а човек - каза Макилрой. - Хората приемат, че ще стане от леглото след месец и пак ще играе. Защото се е завръщал от какви ли не травми, проблеми, лечения... Но Тайгър Уудс е човек и най-важното е да се върне към нормалния живот на такъв. Голфът е бонус, въпреки че съм сигурен, че той ще иска да играе отново."

Двамата последни президенти на САЩ Барак Обама и Доналд Тръмп се обединиха в посланията си към голфъра. Уудс е добър приятел и с двамата, като получи ордени за заслуги в спорта и при мандата на Обама, и по време на този на Тръмп, на специални церемонии в Белия дом.