Летните игри в Токио навлизат в последния си уикенд, като състезанията намаляват. Но българското участие продължава, като имаме надежди за поне още два медала, а за цветът на един не сме сигурни.

Ето ги българите в Токио в събота:

В 4 часа сутринта наше време започват квалификациите при ансамблите в художествената гимнастика, като в 5,30 ч е втората ротация. Надяваме се на добро представяне на нашия тим, който показва много силни резултати в състезанията през 2021 г. и е един от фаворитите за медал и дори за злато. Финалите са в неделя.

В 8,15 ч всички български очи са към "Арена Кокугикан", където Стойка Кръстева излиза на финала си в категория до 51 кг от боксовия турнир срещу туркинята Бусе Чакъроглу. Злато или сребро ще увенчае невероятното представяне на състезателката ни в Токио - това е въпросът.

В 9,20 ч Боряна Калейн започва битките в своите финали на отделните уреди, след като в петък преодоля квалификациите в художествената гимнастика. Другата ни представителка Катрин Тасева не попадна във финалната десетка.

В 13,35 ч Мирела Демирева започва участието си във финала на скока на височина. Преди 5 години тя бе сребърна в Рио, сега надеждите отново са, че ще успее да се пребори за отличие. Конкуренцията е много силна, разбира се, както подобава на олимпийски финал в леката атлетика.

Програмата на телевизионното излъчване от игрите на 7 август:

01 ч Лека атлетика по Евроспорт

4 ч Художествена гимнастика по БНТ 1

4,15 ч Кану-каяк по Евроспорт

5,30 ч Баскетбол (мъже), финал: САЩ - Франция по БНТ 3

8 ч Бокс по БНТ 3 и Евроспорт

9,20 ч Художествена гимнастика по БНТ 1

9,30 ч Скокове във вода по Евроспорт

10,20 ч Колоездене на писта по Евроспорт

11 ч Катерене по Евроспорт 2

13,35 ч Лека атлетика по БНТ 1 и Евроспорт

14,30 ч Футбол (мъже), финал: Бразилия - Испания по БНТ 3

15,15 ч Волейбол (мъже), финал: Франция - Руски олимпийски комитет по БНТ 1 и Евроспорт