Александър Овечкин вдигна Вашингтон за обрат и важна победа, която за момента спасява сезона на отбора в НХЛ.

Кепитълс победи с 5:4 с дузпи у дома Бъфало Сейбърс, въпреки че изоставаше с 2:4 само 10 минути преди края на третата третина. Тогава Овечкин вкара за 3:4, а после вдигна залата с няколко маркови сблъсъка с противници. Това бе попадение №817 в кариерата на Александър в НХЛ и той гони упорито рекорда на Уейн Грецки от 894.

Но за момента по-важно му е Вашингтон да стигне плейофите, а това минаваше през задължителна победа над пряк конкурент - в случая Бъфало. И само 1 минута и 8 секунди преди края тимът му изравни - Том Уилсън вкара, след като домакините извадиха и вратаря си, за да хвърлят всичко вабанк.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ДРАМАТА ВЪВ ВАШИНГТОН>>>

При дузпите Вашингтон надделя, като е само на пет точки от втората уайлд кард позиция за плейофно участие. А преди 2-3 седмици то изглеждаше непостижимо. Сега столичани са в играта, а вратарят им Чарли Линдгрен нарече мача с Бъфало "най-важния за целия сезон".

След двубоя се оказа, че Овечкин изобщо не е трябвало да играе в него. Руснакът пропусна сблъсъка с Ню Йорк Рейнджърс във вторник сутринта наше време, като проблемът е в коремен мускул.

И сега лекарите са искали да го спрат, но важността на двубоя с прекия противник е накарала капитана да пожелае да е на леда.

С гол и асистенция - това се оказа оправдан риск.