Една от най-великите лекоатлетки в историята - Шели-Ан Фрейзър-Прайс, обяви края на своята кариера.

37-годишната спринтьорка обаче не се оттегля веднага от сцената, а ще каже сбогом на спорта по време на Олимпиадата в Париж това лято, като амбициите й са това да се случи с пореден медал.

Шели-Ан Фрейзър-Прайс е трикратна олимпийска шампионка и има общо осем медала от Олимпиади.

През 2008-а в Пекин тя се превърна в първата представителка на Карибите, която успява да спечели златото в спринта на 100 метра, а четири години по-късно се превърна в третата жена, която успява да защити титлата си в тази дисциплина.

Освен това тя има злато с щафетата на Ямайка на 4х100 метра от Токио, а олимпийската й колекция се допълва от още четири сребърни и един бронзов медал.

Шели-Ан Фрейзър-Прайс е неизменно на подиума на 100 метра на последните четири Олимпиади. Злато в Пекин и Лондон, бронз в Рио и сребро в Токио, а тя е амбицирана да допълни величието си с още един подиум и в Париж.

Освен това звездата от Ямайка има 10 световни титли, което я прави най-успешната спринтьорка в историята, що се отнася до броя отличия.

37-годишната ветеранка, на за която мнозина предричаха край на кариерата преди няколко години, постави най-доброто си време на 100 метра преди три години, с което се превърна в тетата най-бърза жена в историята.

Шели-Ан Фрейзър-Прайс пробяга 100-те метра за 10.60 секунди, само пет дни, след като нейната сънародничка Илейн Томпсън-Хера го направи за 10.54.

№1 в историята продължава да е Флорънс Грифит-Джойнър със своите 10.49 секунди от 1988-а.

Снимка: Getty images