Случка извън играта хокей се оформя като тема №1 от уикенда в Националната хокейна лига, след като вратарят на Сан Хосе Шаркс Джеймс Римър отказа да се включи в жест, подкрепящ LGBT общността. На загрявката преди мача на отбора му срещу Ню Йорк Айлендърс, съиграчите му се подготвяха на леда с пуловери, върху които бе изписан слоган, но Римър отказа да го облече.

Дали заради това, или заради традиционната ротация на вратарите в отбора, срещу Айлендърс пази конкурента му Каапо Кахконен. Но трудно може да се съзре наказания заради бойкота му - двамата са разделили точно наполовина мачовете през сезона (по 35) и явно просто е било вечерта на финландеца. Тимът загуби с 1:4, но случилото се на загрявката иззе заглавията.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ТОЗИ МАЧ И РАЗГРОМНАТА ПОБЕДА НА ШАМПИОНА КОЛОРАДО>>>

"През целия живот съм бил дълбоко вярващ християнин - обясни спокойно след мача Римър. - Винаги съм живял в хармонията с вярата си. В моето сърце няма омраза към никого и изпитвам уважение към всяка личност.

Днес, по този специфичен казус, аз избрах да последвам личните си убеждения и да последвам Библията - най-авторитетния пътеводител в живота ми. Всеки има право на мнението си, нямам нищо против хората от LGBT общността."

Това е втори случай на играч от НХЛ, който отказва да облече екип със символите на тази общност и да подкрепи инициатива за нея. През януари руснакът Иван Проворов постъпи по същия начин на загрявката преди мач на своя тим Филаделфия.

Още резултати:

Детройт - Колорадо 1:5

Минесота - Бостън 2:5

Нашвил - Уинипег 2:3 с овъртайм

Сиатъл - Едмънтън 4:6

Филаделфия - Каролина 4:5 с овъртайм

Флорида - Ню Джърси 4:2

Отава - Торонто 4:5 с дузпи

Тампа Бей - Монреал 5:3

Ню Йорк Рейнджърс - Питсбърг 6:0

Калгари - Далас 5:6 с овъртайм

ЛА Кингс - Ванкувър 2:3 с дузпи

Аризона - Микаго 4:2.