Тази сутрин в 05,54 часа сутринта Христо Янев и Ману Гаде покориха връх Монблан (4810 м) с благотворителна кауза в подкрепа на изграждане на терапевтичен център за деца в София.

Шампионът като футболист, носител на Купата на България като треньор с ЦСКА и национал на страната ни предприе експедицията за страхотната си кауза, редом с трикратния световен шампион в фрийстайл ските Гаде, който е планински водач в Алпите.

"Нека да подкрепим децата с аутизъм. Нека да им дадем шанс и те да изживеят своите моменти. Да имат равен шанс в обществото и да направим техните родители щастливи. Благодаря ви за подкрепата!", каза от върха Янев в специално видео, публикувано в сайта и Фейсбук страницата на инициативата.

Изкачването към най-високия връх в Западна Европа е започнало в малките часове на деня и е продължило около 4 часа.

Кампанията продължава, а всеки желаещ може да я сподели и да помогне на каузата, инициирана от Христо. С нея Янев подкрепя децата с проблеми в комуникативното развитие.

Той е инициатор на кампанията #ВсякоДетеЗаслужава - история с бъдеще. Основател е на Сдружение "Седем истории".

Настоящата цел е за изграждане и оборудване на съвременен терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.