Легендата в леката атлетика Юсейн Болт не обича публичните изяви, след като преди 6 години се оттегли от спорта.

Световният рекордьор на 100 и 200 метра обаче се съгласи да даде интервю за френското издание "Екип", като разказа интересни неща за случващото се около него. Болт бе категоричен, че в момента не се намира в добра форма и няма да може да пробяга спринта, без да се затрудни сериозно:

"За колко бих пробягал 100 метра сега ли? Боже, това ще е ужасно. Със сигурност бих се мъчил сериозно в последните 30 или 40 метра", призна легендарният ямаец.

Той разкри също, че малката му дъщеря сигурно ще бъде атлет, защото демонстрира заложби от малка.

"Вече мога да ви кажа, че дъщеря ми ще бъде спринтьор или поне лекоатлет, защото тя никога не ходи. Тя тича през цялото време, така че това ме държи нащрек", сподели Болт с усмивка.

Най-бързият човек на планетата също така призна, че му липсват феновете, като сравни сегашните спринтьори със себе си.

"Да, липсват ми емоциите. Адреналинът от големите състезания, контактът с публиката. Въпреки че много неща се промениха в леката атлетика през последните години, все още мисля, че моите рекорди ще стоят още известно време. Сигурен съм, че с новите технологии не е същото. Виждаме, че всички бегачи счупиха най-добрите си постижения наскоро. Особено при по-възрастните атлети, сега те се усъвършенстват", обясни той.