Искам да докажа и на предстоящото Световно първенство, че аз съм най-добрата в моята категория. Това заяви олимпийската шампионка от Токио по карате Ивет Горанова в Долна Митрополия.

Тази тази вечер в нейна чест там бе организирано многолюдно общоградско тържество. Кметът на общината Поля Цоновска подари на Ивет Горанова икона на Свети Георги Победоносец и обяви, че шампионката ще бъде удостоена с званието "Почетен гражданин на Община Долна Митрополия".

По решение на Общинския съвет тя получава дарение дворно място, с право на строеж, за да изгради собствен дом, както и първоначална финансова подкрепа от 10 000 лева. Началникът на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски", бригаден генерал Юлиян Радойски обяви, че на олимпийската шампионка по карате се предлага безплатно студентско място.

Снимка: БТА

Треньорът на златната медалистка от Токио Ангел Ленков разкри пред БТА, че според него "бойният дух, който притежава Ивет Горанова, я направи олимпийска шампионка". Това е качество, което или го имаш или го нямаш, изтъкна той.

Пред репортер на БТА Ивет Горанова призна, че тази вечер в Долна Митрополия е най-емоционалният момент за нея.

"Стъпих в родното място, където съм израснала, където съм се изградила като личност и виждам хората, които от малка ме знаят по моя път - от началото досега, знаят през какво съм минала", разкри развълнувана каратистката. "Казах на децата тук да тренират, защото спорът е здраве, да вярват, че могат, да имат цел, която да следват и никога да не се отказват, въпреки всички предизвикателства", допълни тя.

На въпрос Ивет бе категорична: "Постигнах моя резултат с много труд, с много пот, с много кръв и с много лишения. Предстои ми световно първенство ноември месец - нямам време за много почивка. Искам да докажа, че олимпийският медал не е случаен успех и че аз съм най-добрата в моята категория и ще го докажа отново на световното първенство", изтъкна шампионката.

Снимка: БТА