SportCast продължава серията си от епизоди, в които гостите са от другата страна на крайната линия. Или по-точно - в коментаторската кабина.

Сега на сцената в спортния подкаст на Corner.bg и Dir.bg отново се качва име, което се е превърнало в синоним на "отличен спортен коментатор" през годините. Дами и господа - Асен Спиридонов!

Несъмнено една от най-интересните личниости в ефира, понастоящем този на "Евроспорт". С енцикопледичните, без да бъде преувелично, познания на Спиридонов за какви ли не спортове, той превръща всяко едно състезание, което коментира, в радост за зрителите.

Абсолютен експерт по какво ли не... започвайки от плуване и лека атлетика, преминавайки през снукър и стигайки до всички вариации на ските - биатлон, бягане, северна комбинация и алпийски дисциплини.

Спиридонов все така увлекателно разказва за целия си живот - започвайки от детските години, преминавайки през увлечението си към баскетбола и стигайки до това, че макар да е учил право, в момента се занимава със спортна журналистика. За щастие на всички ни.

Леко надигаме завесата по темата защо вече дълго време не коментира футбол и е загубил интереса си към играта, а останалото оставяме да разберете сами.

"Загубих интереса си към футбола. Засадата, трактуването на играта с ръка, този ВАР, начинът, по който се прилага, а не самата технология, както и някои други неща - като безкрайните продължения. Това са неща, които много ме дразнят. Дразнят ме защитници, които играят някакво хоро с ръце зад гърба, това е нещо, което жестоко ме потиска", разказва той.

Също така редица легендарни истории от кариерата му, защо крикетът е любимият му спорт и отговори на вашите въпроси - ще намерите в новия епизод на SportCast, който е наличен във всичи платформи.