Британският пилот на Макларън имаше много проблеми през последните години, но той сам гарантира, че вече ще държи личния си живот далеч от професионалната кариера, предаде БТА.

"Миналата година изградих непробиваема от каквото и да е психика. През последните няколко сезона позволявах на разни лични проблеми да влияят на професионалната ми кариера, но това е в историята. Няма да позволя повече да се случи. Чувствам се по-уверен от всякога и не мисля, че ще имам проблеми. Налице е всичко нужно, за да бъда още по-успешен състезател. Трудно ще бъде да направя по-добър сезон от миналия, но това съвсем не означава, че няма да опитам", заяви британецът, който през 2014 година спечели втората си титла.

Хамилтън е в доста деликатен период от своя живот, след като се раздели с дългогодишната си приятелка Никол Шерцингер. Това съвпада с тежките преговори за нов договор с Макларън, но самият британец не е особено притеснен.

"Наистина се надявам, че тези преговори са в своя финален етап. Не бързаме за никъде и нямаме финален срок за подписването. Сигурен съм, че бъдещето ми е обвързано с този отбор", добави той.