Себастиан Фетел е едно от лицата на Формула 1 през новия век. Четирикратният шампион с "Ред Бул" се оттегли от спорта през 2022 година, но оттогава не спира да се спекулира по темата с евентуално негово завръщане на стартовата решетка.

36-годишният германец има и три втори места в класирането при пилотите - през 2009 година, когато остава зад Дженсън Бътън, а после и през 2017-а и 2018-а, когато вече кара за "Ферари", а шампион става Люис Хамилтън с "Мерцедес".

Именно със сребърните стрели е свързвано потенциалното завръщане на Себ в спорта догодина. Седемкратният шампион Люис Хамилтън поема към "Ферари" и оставя свободно място до Джордж Ръсел в отбора на "Мерцедес".

"Тото Волф не ми е звънял с предложение, но си разменихме съобщения. На 36 години съм и имам цялото време на света пред себе си. Засега не търся активно завръщане във Формула 1, но може би идва времето за това", коментира германецът пред медиите в родината си.

"В момента ми е добре далеч от спорта, така че не бих казал със сигурност "да" или "не" за евентуално завръщане", обобщи ситуацията Фетел.

В кариерата си, продължила между 2007 и 2022 година, той има общо 3098 точки след 122 подиума и 53 победи. 57 пъти е започвал от първа позиция, а също така има и 38 най-бързи обиколки.

Новият сезон започва този уикенд, като първото състезание е Гран при на Бахрейн, което предстои днес от 17 часа.