Джордж Ръсел говори в навечерието на новия сезон във Формула 1 и не пропусна да възобнови закачките между "Мерцедес" и "Ферари".

Британският пилот бе категоричен, че "сребърните стрели" вече са по-бързи от италианските си конкуренти.

Макар предсезонните тестове да показаха точно обратното, като на два пъти "черните кончета" бяха №1 сред всички на решетката.

"Мисля, че "Ферари" са по-силни от нас в квалификациите, в последните години това беше силната им черта, не помня колко пъти печелеха квалификациите, но го правеха много повече, отколкото да печелят състезания миналия сезон. Нашата кола вече е по-бърза от тяхната", обяви Ръсел.

"След тестовете разбрахме ясно, че трябва да сме по-бързи в квалификациите, но не мога да кажа дали ще успеем да го постигнем този уикенд", добави още той.

Сезон 2024 във Формула 1 започва с Гран при на Бахрейн, като същинската надпреварата ще бъде в събота.

През миналия сезон "Мерцедес" изпревари с три точки "Ферари" за второто място при конструкторите, а при пилотите Люис Хамилтън завърши втори - по-напред както от Шарл Леклер, така и от Карлос Сайнц, които карат за Скудерията.

Джордж Ръсел обаче бе по-назад в крайното класиране и от двамата пилоти на италианците, завършвайки осми, докато те бяха съответно пети и седми.