Люис Хамилтън реагира с нетипични за кариерата му емоции на неочакваната си победа в неделя в Гран при на Великобритания на пистата "Силвърстоун", която е първа за него от 2021 г.

Две години, седем месеца и два дни минаха от успеха му в Саудитска Арабия, тогава в разгара на битката за титлата срещу Макс Верстапен. Сега пилотът на "Мерцедес" спечели 104-ата си победа в Гран при, както и девета на пистата, която спокойно може да нарече "своя". А за да е пълна радостта на домакините, Ландо Норис ("Макларън") завърши трети.

"Не мога да спра да плача - каза на пресконференцията видимо разтърсен от емоции Хамилтън. - Това вероятно е най-вълнуващото състезание, в което съм участвал.

Не си спомням някога да съм бил така емоционално повлиян след финал. Дори при спечелена титла. Не мислех, че това е възможно да се случи отново и да победя пак тук.

Минахме през много трудни периоди с отбора, но днес всичко си струваше. Като приказка е, още не вярвам, че е истина.

През тези близо три години имаше немалко моменти, в които си задавах въпроса дали все още го мога. Дали съм достатъчно добър и дали има смисъл да продължавам?

Но и аз, и отборът, работихме здраво, за да опитаме отново да сме конкурентни."

Победата е сладък триумф и за Тото Волф, и за целия тим на "Мерцедес", който е критикуван тежко за представянето в последните две години.

Това може и да се окаже последно спечелено състезание от Хамилтън в болида на отбора, след като в края на сезона седемкратният шампион преминава във "Ферари".