Люис Хамилтън спечели изпълненото с драма състезание за голямата награда на Великобритания, което се проведе при динамични атмосферни условия.  Втори завърши Макс Верстапен, който успя да изпревари пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри.

По този начин седемкратният шампион Хамилтън се превърна в първия пилот, който записва девет победи в едно и също състезание в историята на спорта. До момента той делеше първото място по този показател с Михаел Шумахер, който има осем победи в Гран При на Франция.

Хамилтън стартира добре и остана на позиция зад съотборника си Ръсел през първите обиколки. Постепенно времето започна да се влошава и започна леко да вали, а Люис успя да излезе начело на колоната в 18-ата обиколка, когато успя да изпревари Ръсел. Дъждът обаче си усили и пилотите на Макларън Норис и Пиастри се адаптираха по-добре към новите условия и успяха да изпреварят пилотите на Мерцедес, като Норис поведе в колоната и запази тази си позиция след първите спирания в бокса.

Няколко обиколки след като всички сложиха гуми интермедия, дъждът започна да намалява и при следващите спирания Хамилтън излезе начело пред Норис и Верстапен и запази тази позиция до края.

В средата на сезон 2024 лидер в генералното класиране във Формула 1 с актив от 255 точки продължава да е Верстапен. Авансът на нидерландеца пред втория Норис е 74 пункта, а третото място с изоставане от 105 точки от първото място заема Шарл Леклер, който днес записа втората си поредна нула. След победата си у дома Хамилтън запазва осмото си място с актив от 110 пункта.

Следващото състезание е Гран при на Унгария след две седмици.