Четирикратният шампион на Формула 1 Себастиан Фетел смята, че Гран при на Русия трябва да бъде отменено. Германският пилот на “Астън Мартин” направи този коментар след руската инвазия в Украйна, която стартира по заповед на президента Владимир Путин, който пък е доста сериозно замесен в организацията на старта от F1 в Русия.

“Няма да се състезавам, ако действително има Гран при този сезон. Като цяло мисля, че никой от нас не трябва да се състезава. Съжалявам за невинните хора, които биват убивани заради глупави причина. Русия има много странен и луд лидер”, каза Фетел.

Той добави, че е шокиран от случващото се в Украйна, като без значение от това какво предстои, категорично е взел решение относно евентуалното си участие в Сочи - просто няма да го направи.

“Всеки от нас може да вземе решение сам за себе си, но вярвам, че Формула 1 също ще направи най-доброто възможно нещо”, добави още германецът.

По план Гран при на Русия трябва да се проведе на 25 септември

Руският пилот на “Хаас” Никита Мазепин пък заяви, че стига състезанието да остане по план, той няма никакво намерение да го пропуска. Американският отбор, в който кара и Мик Шумахер, има доста сериозен руски спонсор.