Официалният сайт на Формула 1 обърна специално внимание на 20-те най-вълнуващи таланти в автомобилния спорт - тези, които един ден могат да се озоват на стартовата решетка с най-бързите болиди в света.

Включените млади пилоти са от структирите на Формула 2, 3 и 4, а сред тях попадна и родният талант Никола Цолов.

През миналия сезон 16-годишният българин спечели испанската Формула 4 по категоричен начин, което му осигури място във Формула 3 от новия сезон. За него сайтът на Формула 1 написа:

"С прякор Българският лъв, Никола Цолов привлича вниманието на мнозина, включително и на двукратния шампион Фернандо Алонсо. Седми на Световните картинг серии през 2020-а, Цолов се присъедини към школата с таланти на Алонсо. Той доминираше испанската Формула 4 през миналия сезон и спечели титла в първия си сезон като автомобилен състезател. Очакваме да го видим във Формула 3 с отбора на ART Grand Prix".

Макар и само на 16, Цолов не бе най-младият пилот, попаднал в класацията с топ таланти. Там е най-младият пилот с договор с"Ред Бул" - тайландецът Енцо Тарнваничкул, който е само на 13.

На 15 са новозеландецът Люис Шарп и американецът Уго Угочукву, като двамата ще бъдат част от Формула 4 през настоящия сезон.

Най-опитен в класацията пък е японецът Аюму Иваса, който е част от академията за пилоти на "Ред Бул". Макар и вече на 22 години, той все още очаква своя шанс във Формула 1 и се готви за втория си сезон във Формула 2, където е сочен за един от топ фаворитите.

Сред 20-те най-ярки таланти впечатление прави и една легендарна фамилия. Става въпрос за Ензо Фитипалди, който сами се досещате, че е внук на двукратния шампион Емерсон Фитипалди. Роденият в Маями бразилец се готви за своя трети сезона във Формула 2.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО