Пътищата на Мик Шумахер и "Хаас" ще се разделят, а това означава, че Формула 1 ще остане без представител на славната фамилия през следващия сезон. Новината идва от реномираното германско издание "Билд", което съобщава, че американците са взели решение да не предлагат нов договор на Мик и вече са избрали кой да го замести като съотборник на Кевин Магнусен.

Втори пилот на "Хаас" през сезон 2023 ще бъде Нико Хюлкенберг, който тази година бе резервен пилот в "Астън Мартин". Германецът има 184 участия при най-добрите, в които не е записал нито един подиум, но все пак има 521 спечелени точки, един пол позишън, както и две най-бързи обиколки.

Mик, син на легендата Михаел, ще си тръгне от Формула 1 след два сезона, в които спечели общо 12 точки след осмото място във Великобритания и шестото в Австрия по-рано тази година. На практика най-запомнящите се негови действия бяха няколкото пъти, в които разбиваше болида си.

Той пристигна при най-добрите с репутацията на шампион първо на Формула 3, а после и на Формула 2, но дали поради неособено добрите болиди на "Хаас" или поради друга причина, така и не успя да остави запомняща се следа.

Шефът на отбора Гюнтер Щайнер вече заяви, че се надява да може да съобщи името на втория пилот за предстоящия сезон преди последния старт за сезона, който е тази неделя в Абу Даби.

За последно Хюлкенберг бе титулярен пилот през 2019 година, когато караше заедно с Даниел Рикардо в "Рено".