Люис Хамилтън отправи критики заради липсата на организация при колениченето срещу расизма преди Гран при на Унгария във Формула1.

Пилотите изслушаха унгарския химн, а след това някои коленичиха за кратко, а други не. Това за поредна седмица ядоса световния шампион, който е главният инициатор.

Хамилтън атакува конкретно пилота на "Хаас" Ромен Грожан, който е лидер на Асоциацията на пилотите.

"Той мисли, че трябва да коленичим само веднъж и това е всичко. Опитах се да говоря с него за проблема и защо няма да спрем, и трябва да продължим да се борим. Според мен той този път не каза нищо в брифинга на пилотите. Същото важи и за Себастиан (Фетел).

Със Себастиан комуникирахме и той сподели, че е важно да продължим да го правим. Занапред трябва да говорим и с организаторите на Формула 1. Те трябва да свършат по-добра работа, защото всичко преди състезанието беше претупано и трябваше да бързаме.

Излязох от болида, тичах до старт-финала и бързо застанах на колене. Просто не ни дадоха много време, беше ни казано, че церемонията по старта трябва да започне скоро. В Австрия беше много по-различно, но ми се струва, че те мислят, че щом веднъж са подкрепили движението и борбата с расизма, значи всичко е наред", оплака се Хамилтън.