Световният шампион Люис Хамилтън подкрепя бойкотите в американския спорт, но не смята, че ако той направи нещо подобно във Формула 1 то би имало особен ефект. Британецът е един от най-изявените активисти в борбата с расизма.

"Тъжно е, че те подобни неща трябва да се случат, за да има адекватна реакция. Но това се случва в Америка и не знам дали ако аз направя нещо, действително ще има някакъв ефект", заяви Хамилтън, който е единственият тъмнокож пилот във Формула 1.

"Не знам как бихме могли да помогнем, ако не се състезаваме. Но ще говоря с организаторите за други начини, с които бихме могли да привлечем вниманието", каза още шесткратният световен първенец.

"Всички спортисти трябва да се подкрепяме в подобни моменти", обобщи ситуацията Люис, който все пак говори и за случващото се на пистата и посочи Макс Верстапен и "Ред Бул" като сериозни конкуренти.

Шефът на Асоциацията на пилотите Себастиан Фетел пък сподели, че той и колегите му ще продължат с демонстрациите си срещу расизма и отново ще коленичат преди старта на белгийската писта "Спа" в неделя.