Люис Хамилтън заговори за първи път за рекорда на Михаел Шумахер от седем титли във Формула 1. Британецът има пет триумфа, а в момента се е устремил към шеста, след като води в генералното класиране за сезона със 137 точки (17 повече от втория - Валтери Ботас, също с "Мерцедес").

"Аз съм на 33 години, а Михаел се отказа на 38 - каза Люис в американско токшоу. - Определено се виждам на пистата за следващите поне пет години. Гладът ми за победи е същият, както на 18 години. Даже става по-голям.

Естествено, понякога се замислям за седемте титли на Михаел... Движи ме не само стремежът да съм шампион и да побеждавам постоянно, но и страхът от това какво ще пропусна, ако се откажа от спорта твърде рано."

На въпрос мислил ли е досега за отказване, Люис не скри - имало е моменти, в които не е изпитвал удоволствие от състезанията и му е минавала такава мисъл.

"Но осъзнаваш, че това е временно - каза британецът. - Няма как да не минаваш през такива периоди във Формула 1. Хората отвън трудно биха разбрали каква психическа битка е това - този сезон, в който имаш страшно много пътуване и каране, но най-вече се биеш на психологическия фронт. Един ден си на дъното и мислиш да захвърлиш всичко, на следващия си победител и летиш."