Люис Хамилтън отрече да преговаря с "Ферари" и дори се пошегува с медиите, които от три дни пишат по темата.

"Очевидно журналистите скучаят, след като отложиха състезанието миналата седмица във Формула 1 и новините ги няма", каза британецът, запитан от BBC колко е истината в публикациите за негов "трансфер" от "Мерцедес" в Скудерията.

Седемкратният шампион говори за нов контракт с настоящия му отбор, който е на дневен ред. Хамилтън е категоричен, че това е единственият тим, с който преговаря.

"За първи път аз дори не участвам пряко в процеса, имам екип, който води разговорите с "Мерцедес" - каза Люис. - С Тото Волф сме постоянно в контакт, но не по тази тема.

Знам, че сме много близо до договор и съм спокоен. Не съм разговарял с нито един друг отбор и това е самата истина. Питате ме за "Ферари" и отговорът ми е същият - не съм говорил с тях."

От италианския тим също опровергаха да са водили разговори с Хамилтън.

"Не, не - нищо такова не се е случвало - отговори директно на репортери Фредерик Васор, тийм шефът на "Ферари". - Нито сме имали дискусии с Хамилтън, нито сме говорил с него и екипа му. Не сме започнали дори разговорите с нашите двама пилоти Леклер и Сайнц. Ще го направим в паузата на сезона, след два месеца. Тогава ще имаме достатъчно време да решим въпроса с тяхното бъдеще."