Шефът на "Мерцедес" Тото Волф даде своето мнение относно появилите се твърдения, че Люис Хамилтън е получил изключително изгодна от финансова гледна точка оферта от "Ферари". Седемкратният световен шампион във Формула 1 спечели шест от титлите си с настоящия си отбор, но в последните дни се тиражира информация, че "черните кончета" го искат в редиците си от следващия сезон.

Волф бе категоричен, че това няма как да се случи и "Мерцедес" е единственият отбор, с който е свързано бъдещето на британската легенда.

"Слуховете за Ферари и напускането на Мерцедес се появяват на всеки две години, когато Люис трябва да подпише нов договор с нас. Но нищо от това не е вярно", заяви австриецът.

"Обсъждаме новия му договор съвсем нормално, като не сме притиснати от времето. Но когато преговарят двама приятели, двама кръвни братя, преминали през върхове и падения в рамките на десет години, когато трябва да се говори за пари, ситуацията е смущаваща. Напълно съм сигурен, че ще се споразумеем с Люис. Не поставяйте това под съмнение", каза Волф.

Хамилтън е четвърти в генералното класиране след пет старта през новия сезон до момента. Най-доброто му класиране бе второто място в Гран при на Австралия.