Финландската легенда Кими Райконен се впусна в ново начинание почти веднага след края на кариерата си във Формула 1. Световният шампион с “Ферари” се оттегли с приключването на последния сезон при най-бързите, а сега стана ясно, че ще бъде шеф на отбор по мотокрос. 

Култовият образ бе представен като ръководител на мотокрос отбора на “Кавазаки”. Кими никога не е крил страстта си към точно този тип мотоциклетизъм и бе категоричен, че това в никакъв случай не е “просто хоби” за него - както всъщност се изразяваше за кариерата си във Формула 1.

“За никого не е тайна, че мотокросът е една от големите страсти в моя живот години наред. Но този отбор по никакъв начин не е хоби. Всъщност е нещо наистина сериозно и имаме за цел да бъдем на възможно най-добро ниво”, коментира новото си приключение Райконен.

Той подчерта, че след края на кариерата си ще има значително повече време да се фокусира върху мотокрос проекта си, защото е натрупал опит по време на годините си във Формула 1.

“Сега, когато вече не се състезавам активно, ще мога да отделя повече внимание на отбора от чисто стратегическа гледна точка, а също така ще мога да използвам опита от наблюденията си над това как точно работи един успешен тим и как можем да бъдем успешни на световно ниво”, допълва още бившият пилот.

Райконен ще работи заедно с друг финландец - Анти Пирхоненл, който е бивш състезател по мотокрос.