Кими Райконен е вече на 39, но няма намерение да приключва кариерата си на пилот.

Той подписа договор с "Алфа Ромео" и ще радва милионите си фенове поне до края на сезон 2020 във Формула 1.

Колоритният финландец се готви за първия старт от сезона в Мелбърн, като даде любопитно интервю.

Той направи интересно разкритие, че бурният му живот преди години и постоянните купони, са го направили по-добър пилот.

"Това се е превърнало вече в шега, но не е шега фактът, че аз обикновено карам по-добре, след като съм се отпуснал да правя каквото си поискам между състезанията, отколкото ако не съм се забавлявал с питиета и така нататък.

Има много доказани теории, че караш по-добре, след като си се позабавлявал. Цялото лято беше партита и състезания - не е нещо ново, за мен си е нормално. Отстрани може да изглежда странно, но за мен по онова време си беше обичайно.

Винаги съм си мислил, че партитата те правят по-спокоен на пистата, когато трябва да положиш усилия за концентрация, защото по начало изпитваш несигурност. В крайна сметка така става по-добре".

Райконен също така призна, че тази теория се е потвърдила през 2013-а. Тогава той завършва на второ място в Бахрейн и започва 16-дневен запой. Успява да изтрезнее за състезаниетов Испания, където отново завършва на втора позиция.

Финалндецът е най-опитният сред настоящите пилоти. Той има 291 старта зад гърба си, 21 победи, а през 2007-а спечели световната титла.