"Нека не се залъгваме, никой няма да хване Макс и тази година", каза Тото Волф след края на Гран При на Япония, а при всички положението това мнение ще споделят всички в падока, независимо кой отбор представляват.

Верстапен спечели нова убедителна победа, девета за него в последните 10 състезания.

На практика Верстапен не спечели единствено надпреварата в Австралия само, защото не завърши заради повреда. Във всяко друго състезание, в което той успява да финишира, нидерландецът го прави с убедителна пренина.

Той участва в свое собствено състезание, без да има каквато и да е конкуренция, а конкурентите му не смятат, че до края на сезона това може да се промени.

"Мерцедесе" си имат своите проблеми, а Тото Волф е наясно, че основният от тях към момента не е достигането на Макс.

"Не говорим само за разлика в болидите. Макс кара своя по просто невероятен начин. Начинът, по който той работи с гумите е просто впечатляващ.

През този сезон ще се борим да бъде най-добри сред останалите. Не се залъгваме, че има начин да стигнем нивото на Макс, нека не се залъгваме, никой няма да го направи тази година", заяви Волф.

Сходно мнение изразяваха както пилоти, така и директорите на останалите отбори.

Към момента Верстапен е с три победи от четири състезания през сезона. Разликата в точките все още не е значителна, но според всички тя тепърва ще се увеличава.

Дори и от "Ферари", които постигнаха двойна победа в Австралия, бяха доста доволни от третото и четвъртото място на Сайнц и Леклер в Япония, а очеивдно именно това ще е целта на Скудерията, макар феновете им да предпочитат целта да е битка за титлата.