Грандиозният скандал около Кристиан Хорнер в крайна сметка завърши без последствия за директора на най-силния тим във Формула 1. Той бе обвинен в сексуален тормоз, но независимото разследване показа, че е невинен.

В резултата на това обвиненията в непристойно поведение са свалени, обявиха от Ред Бул.

Изявлението на компанията гласи:

"Независимото разследване на обвиненията срещу господин Хорнер приключи. Ред Бул може да потвърди, че те са свалени. Жалбоподателят има право на обжалване. В Ред Бул сме уверени, че разследването бе проведено честно, обстойно и независимо. Докладът от разследването е поверителен и съдържа лична информация за страните, както и за други, трети страни, които съдействаха в разследването. Ето защо няма да бъдат правени повече коментари от уважение към всички засегнати".

За провежданото срещу Кристиан Хорнер разследване се разбра в началото на февруари. Обвиненията останаха неоповестени. Единствено в нидерландския вестник "Де Телеграаф" се появи публикация, че става дума за сексуален тормоз. Това бе източникът и на информацията, че по случая има над 100 доказателства.

Разследването бе проведено от независим адвокат по искане на компанията Ред Бул. Там получиха и разгледаха доклада вчера.

50-годишният Хорнер ръководи отбора във Формула 1 от самото му създаване. Всички успехи са постигнати начело с него.

През миналата година Ред Бул направи най-доминиращия сезон в историята на спорта. Тимът спечели 21 от 22 старта, а Макс Верстапен с 19 победи стигна до трета титла.

Новият сезон във Формула 1 стартира този уикенд с Гран при на Бахрейн.