Ланс Строл се е възстановил от травмата си и ще бъде на линия за първия старт от сезона във Формула 1.

Канадският пилот на "Астън Мартин" контузи китката си след падане с колело в Испания, заради което пропусна предсезонните тестове.

В неговия болид бе бразилецът Фелипе Другович и имаше съмнения, че именно той ще бъде част от първия кръг на сезона този уикенд в Бахрейн.

Дори се появиха слухове, че от "Астън Мартин" са готови да върнат Себастиан Фетел от пенсия до завръщането на Строл, което обаче няма да се случи.

Самият Ланс, който е син на собственика на отбора - канадският милиардер Лорънс Строл, сам съобщи, че се завръща и ще бъде на линия за старта на сезон 2023.

"Беше жалко да не съм в Бахрейн за теста, бях много разочарован, че трябваше да пропусна трите тестови дни. Но, с оглед контузията на китката ми, аз и отборът решихме, че ще е най-добре да се фокусирам върху възстановяването си преди дългия сезон.

Беше нелеп инцидент, паднах от колелото след като минах през една дупка на пътя, но за щастие пораженията не бяха много сериозни и след една успешна малка операция на дясната китка нещата се оправиха. След нея аз работих здраво с моя екип, за да съм сигурен, че ще съм готов да участвам този уикенд.

Бих искал да благодаря на Ф1-общността за подкрепата и спазването на личното ми пространство. Също така няма как да не подмина и моя отбор, който ми помогна да се възстановя. Сега аз съм готов да се концентрирам върху уикенд - нещо, за което нямам търпение", каза Строл.