Люис Хамилтън изравни Михаел Шумахер по брой спечелени титли във Формула 1, като и двамата вече имат по седем. Но Михаел си остава най-великият в историята на спорт. Поне в очите на своя син Мик, който дебютира при най-добрите този сезон като част от отбора на "Хаас".

"Баща ми е най-великият пилот в историята. Но освен това, той е и най-добрият баща в света", каза Шумахер-младши.

Михаел претърпя инцидент по време на ски във френските Алпи през 2013 година и оттогава състоянието му остава пълна мистерия, като липсва каквато и да е информация относно това. Завесата ще се вдигне малко на 15 септември, когато по Netflix предстои премиера на документалния филм "Шумахер", посветен на големия шампион.

"Смятам, че той заслужава всичко, а благодарение на този филм хората ще разберат какво всъщност е направил във Формула 1. Продукцията е наистина лична", каза Мик относно предстоящата премиера.

"Всеки уикенд научавам нови уроци. Опитвам се да разширявам познанията си и след това да ги използвам на практика. Сбъдвам мечтата си. Мислех, че ще е много стресиращо, но ето, че съм тук и се справям", добави още той в интервю за BBC.

Мик премина във Формула 1, след като спечели титлите във Формула 3 и Формула 2. Той е част от Академията на "Ферари".