Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер - Мик, може и да остане без отбор за сезон 2023 година в надпреварата.

Младият пилот за втора година кара за американския отбор на "Хаас", но медии в Германия разкриват, че от тима не бързат с подновяването на неговия договор, който изтича в края на този сезон.

Босът Гюнтер Щайнер обмисля ситуацията поради няколко причини. Една от тях е преминаването на Фернандо Алонсо в "Астън Мартин", като това беше един вариант за отбор на Шумахер през следващия сезон.

Мястото беше вакантно след обявяването на оттеглянето на Себастиан Фетел, но от "Астън Мартин" искат отново да имат опитен пилот и затова се обърнаха към испанеца.

"Хаас" може да си позволи да не бърза да преговаря с Мик, тъй като това засега е единствената му възможност за участие във Формула 1 през следващия сезон. Говори се за някакъв интерес от "Алфа Ромео", но оттам трудно ще се разделят с китаеца Гуан Джоу, който носи големи спонсорски договори от Азия, а и освен това прави силен дебютен сезон.

Не е и сигурно дали "Хаас" ще иска да използва Шумахер отново, тъй като той видимо е по-неубедителен от съотборника си Кевин Магнусен.

Датчанинът води с 11:2 що се отнася до дуелите в квалификации, а що се отнася до записаните точки - резултатът е 22:12 отново в негова полза.

Щайнер очаква значително подобрение от 23-годишния Мик, а нов контракт ще се обсъжда най-рано около Гран при на Монца между 9 и 11 септември. Ако не се стигне до споразумение, може през следващата година за първи път от 1981-а да няма нито един германски пилот във Формула 1.

Естествено, не се изключва и възможността Мик да се насочи към "Ферари", където да е резервен пилот на Шарл Леклер и Карлос Сайнц. Едва ли обаче това е най-желаният вариант от него.