Драматичното и историческо състезание от календара на Формула 1 в Австралия предизвика недоволството на огромна част от пилотите.

За първи път в историята на този спорт надпреварата бе спирана цели 3 пъти, като хаосът завладя всички на пистата "Албърт парк". Две от тези прекъсвания дойдоха в последните пет обиколки, чието завършване отне близо час.

Победител стана световният шампион Макс Верстапен, който пръв разкритикува FIA за неразбориите и странните решения.

"Първото прекъсване (в осмата обиколка) го разбирам, но аз мисля, че второто беше малко безсмилено, наистина не го разбирам, стана голяма каша. Но ние оцеляхме във всичко. Имахме много силна кола днес и спечелихме, което е най-важното", коментира Верстапен.

Той бе подкрепен и от класиралия се на трето място Фернандо Алонсо с Астън Мартин, който призна, че изобщо не е разбрал какво се случва.

"Много неща се случиха в хода на това състезание, но в последната обиколка ми беше много трудно да разбера какво се случва. Иначе направихме добро състезание. Имахме добро темпо. Мерцедес също бяха доста бързи, Люис Хамилтън свърши отлична работа днес. Не можах да постигна неговото темпо, така че взимам третото място", сподели той.