В дома на Михаел Шумахер в Швейцария не се допускат почти никакви външни посещения.

Комбинацията от това, че семейството иска пълна изолация на помещенията, където се възстановява звездата, и старанието да се предпази от изтичане към външния свят всяка информация, изисква това.

Един човек обаче е допускан два пъти в месеца до седемкратния шампион във "Формула 1" и не пропуска да се възползва от това, за да е край приятеля си.

Жан Тод, президент на Световната автомобилна федерация (FIA) и бивш директор във "Ферари" е най-редовният външен посетител в дома с име Villa La Reserve в швейцарското алпийско градче Гланд.

"Ходя по два пъти всеки месец - призна Тод, който бе специален гост на изложба, посветена на Шуми в Кьолн. - Обичам семейството му, те са като мое семейство. Бих искал нещата да са различни, надявам се един ден да са различни..."

Тод категорично отказа да говори повече по темата, избягвайки въпрос има ли подобрение в състоянието на Михаел.

"Ето това са те, тримата ми най-скъпи хора - каза още 72-годишният французин, сочейки фотос на съпругата му Мишел, сина му Никола и Шуми при една тяхна среща в дома на семейство Тод. - Обичам ги повече от всичко на света. Михаел е като мой втори син.".

Шумахер продължава да се възстановява под непрестанни грижи на скъпоплатен екип лекари и рехабилитатори, след като преди почти 5 години падна на ски и получи тежки мозъчни травми.

Новините около състоянието му и степента на възстановяване, са оскъдни.