Българинът Никола Цолов остана извън зоната на точки в спринтовото състезание от Формула 3 на пистата "Имола" в Италия.

Родният талант в автомобилния спорт остана на 13-о място в едно изпълнено с инциденти спринтово състезание. За общо 18 обиколки имаше общо четири излизания на колата за сигурност на пистата което тотално наруши ритъма на всички състезатели.

Заради честите излизания на колата за сигурност, почти не видяхме изпреварвания и промени на местата на "Имола", а един от малкото пилоти със значителна положителна промяна бе именно Цолов.

Българинът стартира от 17-ата позиция и успя да завърши с четири позиции напред до 13-ото място.

Двама опоненти той успя да изпревари още на старта, а след това инциденти на състезатели от челото на колоната му позволиха да си спечели още две места.

Така от общо пет старта от началото на сезона - три спринта и две същински състезания, Никола Цолов има актив от седем точки, като целият бе спечелен още в първия спринт в Бахрейн. Тогава той зае четвъртото място, а след това последваха 11-о, 20-о, 19-о и 13-о място.

Същинското състезание във Формула 3 на "Имола" е утре от 9:30 наше време. То ще бъде с продължителност 22 обиколки, а Никола Цолов ще потегли от 14-а стартова позиция.