Президентът на Формула 1 - Стефано Доменикали, коментира предизвикалото огромни спорове правило, което цензурира пилотите.

То бе прието от Световната автомобилна федерация ФИА, която обяви, че пилотите нямат право да изразяват политически или религиозни позиции, без писменото разрешение на организацията.

Очевидно обаче ФИА и Формула 1 се разминават във вижданията си, защото Доменикали категорично се противопостави на идеята за цензуриране на пилотите.

"Не бих искал да заглушавам никого. Всеки иска да говори и има това право. Всеки има платформата да изразява своята позиция както сметне за добре.

Ние сме спорт с 20 пилота, 10 отбора и много спонсори, съвсем нормално е да има различни позиции и различни гледни точки.

Не съм човекът, който да казва коя позиция е правилна и коя грешна. Формула 1 трябва да е платформа на всеки да изразява своите идеи.

Да, понякога атлетите действат импулсивно и необмислено. Може би трябва да премислят действията си, но спортът трябва да позволява на всеки да се изразява", сподели той.

Това мнение тотално се разминава с първоначалното становище на ФИА, но след огромното недоволство, както от пилоти, така и от отбори, е твърде вероятно и Световната федерация да просмисли своята позиция.