Ред Бул и Международната автомобилна федерация (ФИА) са постигнали съгласие за наказание за преминаване на максимално позволения бюджет за сезон 2021 във Формула 1.

Това обявиха от австрийския отбор днес, но не разкиха вида и размера на понесените санкции.

Телевизия "Скай Спортс" твърди, че става въпрос за минимално наказание, което няма да повлияе на класиранията при пилотите и конструкторите нито през този, нито през миналия сезон.

ФИА разкри миналата седмица, че Ред Бул наистина е прекрачил границата, но и от федерацията предпочетоха да запазят цифрите в тайна. Различни медии предполагат, че става въпрос за сума от порядъка на 1.8 милиона долара над позволените 145 милиона.

Директорът на отбора Кристиан Хорнер обеща миналата седмица в Тексас, че детайлите ще станат публични след подписване на споразумението.

До края на сезона във Формула 1 остават 3 старта - този уикенд е Гран при на Мексико, а след това са състезанията в Бразилия и ОАЕ.

Интрига обаче липсва, след като Макс Верстапен си осигури шампионската титла, а при конструкторите номер 1 със сигурност ще са именно "Ред Бул".