Скандалът между двамата съотборници в отбора "Ред Бул" във Формула 1 не спира да гори, а световният шампион Макс Верстапен изобщо не мисли да хвърля вода в огъня му и да го гаси. Напротив, асът съвсем ясно обяви, че не вижда проблем с неговата роля в случващото се. А то е, че след Гран при на Бразилия през уикенда, Верстапен бе укорен, че не е пуснал пред себе си Серхио Перес, за да му даде шанс в битката за второто място в генералното класиране. Самият Макс вече отдавна бе спечелил втората си поредна титла.

В тийм радиото по време на състезанието се чуха ясни инструкции от бокса към него: "Ако не изпревариш Алонсо на изход 12, да пуснем Чеко (Перес). Допусни Чеко отново да мине отпред".

Отговорът: "Казах ви вече момчета, не ме карайте да го правя. ОК? Бях достатъчно ясен за това. Имам своите аргументи, казах ви ги и заставам зад тях."

Какво се случва между Макс и Чеко, и защо шампионът не желае да помогне на съотборника?

Верстапен смята, че по-рано през сезона, в квалификацията за Гран при на Монако, мексиканецът е катастрофирал умишлено, за да не позволи на Макс да направи още една обиколка и да спечели пол позишън. Обвинението звучи абсурдно, а самият Перес го отрече нееднократно. Но именно това е казал Верстапен пред отбора, шефовете и хората от екипа в бокса, като е подчертал, че няма никакво намерение да толерира съотборника си, ако се стигне до такава ситуация в някое състезание.

След случилото се в Бразилия Перес обвини Макс, а в социалните мрежи има вълна на недоволство срещу действията му. "Ред Бул" прави всичко от два сезона Макс да е на върха, като жертва всяко усилие, включително тези на Серхио, за неговия успех. А сега - това.

"Получих множество обиди и заплахи, дори към семейството ми, не само към мен - призна Верстапен. - Ако имате проблем с това какво съм направил аз на пистата в Бразилия - ОК, кажете си мнението. Но не намесвайте семейството ми. Това не е допустимо.

Много съм разочарован как бе отразен целият инцидент, медиите допринесоха за атаките, на които съм подложен. Направих каквото направих, имам причини за това, които се коренят по-рано през сезона. Обяснил съм на отбора си всичко и нямам основания да се притеснявам от действията си."

Отборът опита да замаже цялата ситуация с официално становище:

"Макс бе информиран за отборния план твърде късно, като нямаше възможност да обработи информацията и да реагира. Той винаги е бил отборен играч, но в случая го поставихме в сложна ситуация и с твърде малко време за реакция."

Определено това не е краят на скандала.