Отборният директор на "Мерцедес" - Тото Волф, за пореден път изрази негодуванието си от доминацията на "Ред Бул", която той определи като скучна.

От началото на сезона болидите на "Ред Бул" спечелиха и четирите старта, като го сториха без особена конкуренция, като интрига имаше само около това дали Макс Верстапен ще е първи, или съотборникът му Серхио Перес.

За останалите болиди е доста трудно, напараво невъзможно да достигнат това темпо, като Тото Волф очевидно не е много щастлив от факта. Той определи състезанието в Баку за доста скучно, като призова всички отбори да се съберат и да намерят начин за създаването на по-интересна продукция за феновете.

"Нямше никакви изпреварвания, дори и при наличието на разлика в скоростта. Не видяхме нищо интересно и със сигурност трябва да анализираме случилото се в Баку.

В крайна сметка това е състезание, нали. Хората искат да гледат дуели и изправерания, а не два прекалено бързи за останалите болиди, които спокойно си карат в челото.

Всички заедно трябва да намерим изход от това. Трябва да анализираме липсата на зрелище и да променим това", заяви той.

С думите си Тото Волф си навлече доста негативни реакции на фенове в социалните мрежи, които напомниха, че по време на бруталната доминация на Люис Хамилтън, състезанията не са били по-интересни, дори напротив.

Очевидно обаче австрийският бизнесмен тогава не е имал никакви проблеми със скучния спорт, когато всяка победа е отивала за неговия тим.