Какво е реалното състояние на Михаел Шумахер?

Това е една от най-строго пазените тайни в последните години, като се появяват единствено частични информации, при това - непотвърдени.

Феновете на великия пилот определено искат да научат истината, но това едва ли ще се случи. Поне това твърди бившият адвокат на Шуми - Феликс Дам.

Той заяви, че близките на германския пилот никога няма да разкрият подробности и всичко ще остане забулено в тайна.

"Близките на Михаел нямат планове да разкриват подробности около неговото състояние. Никога няма да разберете какво се случва с него, категоричен бе пред Legal Tribune Online Дам, който бе медиен консултант на Шумахер от 2008 г. - Разбира се, често обсъждаме този въпрос. Така че също обмисляхме дали окончателният доклад за здравословното състояние на Михаел да бъде публично оповестен. Но това просто нямаше да бъде краят - този доклад постоянно се актуализира.

Медиите щяха да питат отново и отново, да настояват за нова информация. Вярвам, че повечето му фенове ще се справят добре с това обстоятелство. Хората уважават факта, че поверителността е необходима в тази ситуация", заяви Дам.

Както е ясно, седемкратният шампион във Формула 1 претърпя ужасяващ инцидент, докато кара ски във Франция преди повече от десетилетие.

Той получи тежка черепно-мозъчна травма и оттогава се намира под медицински грижи в семейния дом в Швейцария. Заради липсата на информация за състоянието му пък постоянно витаят слухове. А преди месеци списание дори фабрикува интервю с Шумахер, генерирано от изкуствен интелект. Тогава последва бурна реакция и заплахи за съд от страна на семейството, а издателите се извиниха.

Но е факт, че информационният вакуум около великия пилот дава храна за спекулации - доколко той е контактен, както и дали изобщо все още е жив, тъй като в семейното му имение не се допускат абсолютно никакви външни лица. А всеки, който получи достъп, е задължен да остави телефона си на охраната.