Двама пилоти с фамилията Шумахер ще се състезават в Гран При на Русия във Формула 1 този уикенд. По-коректно е да се каже обаче, че двамата ще се пуснат в по-ниските класове Формула 2 и Формула 3.

Синът на Михаел- Мик Шумахер, ще се състезава във Формула 2. Синът на Ралф- Давид, ще седне в болида във Формула 3 на мястото на контузения австралиец Алекс Перони.

19-годишният Перони счупи прешлен по време на зверска катастрофа за Гран При на Италия през уикенда и ще бъде извън състезание най-вероятно до края на сезона, а нищо чудно и да продължи след това лечението и възстановяването му.

20-годишният Мик Шумахер е пилот от школата на Ферари и се състезава за отбора на Према във Формула 2, едно ниво след Формула 1, откъдето доста млади таланти в антомобилния спорт са излезли в последно време.

Отборът на Кампос Рейсинг даде индикации, че 17-годишният Давид, който е племенник на Михаел Шумахер и първи братовчед на Мик, има бъдеще с тях и след 2019-а година. Ралф Шумахер има шест победи във Формула 1 като пилот на Уилямс между 2001-а и 2003-а година.

"Давид е много преспективен млад състезател, който има бъдеще. Не сме се колебали, когато трябваше да решим кой ще кара в Сочи, заяви изпълнителният директор на отбора Кампос Рейсинг Салваторе Гандолфо.