Шесткратният шампион във Формула 1 - Люис Хамилтън, сериозно разкритикува част от своите колеги.

Причината е в отказът им да коленичат в знак на съпричасност с движение "Black lives matter".

Хамилтън, който е част от редица кампании против расовата дискриминация, не е срещнал разбиране по време на вчерашната среща на пилотите.

Британецът е предложил преди днешния първи за сезона старт, всеки пилот да застане до болида си и символично да коленичи.

Подобна практитка приеха футболните играчи в английската Висша лига и немската Бундеслига.

Част от пилотите във Формула 1 обаче са отказали на Хамилтън, а той осъди реакцията им.

"Получилото се на тази среща и мълчанието на моите колеги е доста притеснително. Когато говорим за расизъм, често отсреща виждаме бездействие и мълчание.

Някои ме разбраха и подкрепиха, но има други, които не осъзнават сериозността на проблема.

Те не виждат, че всички тези протести се случват с причина и трябва да помогнем, да бъдем промяната. Ние имам славата и влиянието да променим нещата", сподели Хамилтън.

Всеки отбор изрази позицията си в подкрепа на протестите "Black lives matter", но очевидно за Хамилтън това не е достатъчно.

Според британските медии, отказът на някои от пилотите и бил свързан само и единствено с Хамилтън и надменното му отношение по времена тази среща.

Никой не го прави заради расистки подбуди или нещо подобно, но заповедническия тон на шампиона е накарало някои пилоти просто да откажат да участват в неговото шоу.