Тото Волф продължава да твърди, че разрив в отношенията между Люис Хамилтън и ръководството на "Мерцедес" няма, но в отбора е била свикана спешна среща след критиките от страна на британската звезда към отбора по-рано тази седмица. След първия старт за сезон 2023 в Бахрейн, по всичко личи, че "сребърните стрели" отново не разполагат с достатъчно конкурентен на "Ред Бул" болид и това е станало причина за извънредно събиране във фабриката на отбора.

Техническият директор Майк Елиът дори е получил ултиматум за подобрение на W14 - тазгодишната кола на отбора. Той трябва да се погрижи за това Хамилтън и Джордж Ръсел да бъдат по-бързи, при това във възможно най-кратки срокове, а именно до следващото състезание.

"Имаме осем титли при конструкторите и шест при пилотите заедно с Люис. Връзката ни е наистина силна, но действително трябва да подобрим колата. Все още е прекалено рано. Но трябва да сме сигурни, че гледаме в една и съща посока, за да осигурим и на двамата си пилоти болид, който може да се бори за победи", категоричен бе шефът на отбора Тото Волф.

В първия старт за новия сезон седемкратният световен шампион Хамилтън финишира пети - на 50 секунди изоставане от победителя Макс Верстапен.

Джордж Ръсел пък завърши седми, давайки време с пет секунди по-бавно от това на именития си съотборник и сънародник.