Валтери Ботас, който се присъедини към отбора на "Алфа Ромео" в началото на този сезон, разкри, че никога не се е чувствал по-щастлив в автомобилната надпревара.

Финландецът направи стъпка назад, след като напусна борещия се за титлата "Мерцедес", но за него това е добро решение, което му носи наслада.

През този сезон Ботас завоюва 41 от общо 46-те точки за "Алфа Ромео" и се намира на девета позиция в генералното класиране.

Едно от важните уточнения за престоя на Ботас в новия му отбор е, че договорът му не е за една година, а за няколко - нещо, което не се случваше в "Уилямс" или "Мерцедес", където той трябваше да преподписва след всеки сезон.

"За първи път не трябва да съм под стрес и да отговарям на въпроси. Не е хубаво за пилотите, когато не са сигурни за бъдещето си. Този сезон е най-приятният ми досега.

Да, може би не си спомням всичко от предишните, но никога не съм бил по-щастлив във Формула 1.

Много се забавлявам в състезанията, заради битките в средата на таблицата. Тук стратегиите са различни в състезанията. Едно решение може да те вдигне с няколко позиции. Играта е съвсем различна.

В миналото с "Мерцедес" се борехме само с един отбор и се фокусираш върху две коли. Сега се бориш с шест коли и трябва да си постоянно нащрек. Това ми харесва", сподели Валтери.