Михаел Шумахер никога няма да се възстанови напълно. Това смята специалистът по неврологоия професор Ерих Риедерер относно случващото се с легендата на Формула 1.

50-годишният бивш пилот претърпя инцидент докато караше ски през 2013 година, като тогава стана ясно, че каската е спасила живота му, но вече седем години състоянието на Шуми продължава да е мистерия.

"Мисля, че е във вегетативно състояние, което означава, че е в съзнание, но не не може да отговаря. Диша, сърцето му бие и може би може да се изправя и да прави малки крачки с чужда помощ, но нищо повече", заяви експертът, цитиран от Grand Prix News.

"Смятам, че това е максимумът за него. Дали има шанс да го видим в състоянието му отпреди инцидента? Надали. Не мисля, че може да се случи", добавя професорър.

Въпреки неприятните прогнози, наскоро се появи информация, че седемкратният световен шампион все още обича да гледа състезания от Формула 1. Един от най-близките му хора, сегашният президент на ФИА Жан Тод пък заяви, че Михаел не спира да се бори

"Той има невероятна съпруга до себе си, има своите деца, медицински сестри и персонал и единствено можем да му пожелаем успех и да се надяваме на най-доброто", обобщава ситуацията Риедерер. 

Михаел се намира в имението си край Женевското езеро, а откакто преживя произшествието, преобърнало живота му, семейството му е инвестирало над 20 милиона паунда за медицински грижи.