Фернандо Алонсо е един от основните кандидати за заместник на Макс Верстапен в "Ред Бул". Нидерландецът не се намира във възможно най-добри отношения с ръководството на отбора, като за това говорят както неговите медийни изяви, така и тези на баща му Йос.

Към момента е по-вероятно Макс да напусне "червените бикове" и да опита късмета си другаде, отколкото да продължи да кара за отбора, с който спечели три шампионски титли. Шефът Кристиан Хорнер вече заяви, че никой не е по-голям от отбора, индиректно нападайки Верстапен.

Алонсо може да се окаже на мястото на Макс в "Ред Бул", докато слуховете пращат Верстапен именно към "Астън Мартин", където в момента Фернандо кара.

И двамата пилоти на "червените бикове", Верстапен и Серхио Перес, имат договори и за следващия сезон, но изглежда все по-малко вероятно нидерландската звезда да остане. Ако пък действително той бъде изкушен от оферта на "Астън Мартин", двамата с Алонсо действително могат да сменят местата си.

Настоящият шампион има договор до 2028 година, но ако реши да напусне по-рано, със сигурност ще намери начин да го направи.